BARF!

This week has been a nasty ride. I've had a shitty time. Longing for the weekend...

lägesrapport #3

och slutet på vecka fyra på skolan.

birgittames    det är bara en dag kvar och sen är det lov. jag har fått nycklarna 
    till det nya rummet och jag ska snart börja packa. tänkte att jag 
    skulle berätta hur det har varit innan jag drar, både från rummet 
    och från Vadstena.

    jag var kvar här i helgen. det var väldigt mysigt även om det
    inte fanns så mycket att göra. vi som var kvar höll varandra
    sällskap
 och hade det trevligt ändå. 

måndag började trögt, det var en lång skoldag och på kvällen efter middagen hade jag telefonkonferens med UNF-gänget. mötet tog tre timmar istället för utsatta 52 min. vid nio sprang jag ner till TV-rummet för att se Gina Davis som president. de kollade på OS så jag ringde Alex som var och pysslade på internatet för att för att få låna hennes nyckel och titta på programmet i hennes rum. jag slängde in mina saker på mitt rummet och sprang bort och hämtade nyckeln. när jag satte på TV såg jag att det var det där nanny-programmet. jag hade tänkt fel. det började 20.00 och hade redan hunnit ta slut. kul. när jag skulle in på mitt rum hittade jag inte min nyckel. den var inte i nån av fickorna. faaan osså! jag skrattade åt mig själv och ringde jouren. kul. nu fick jag pröjsa 200 spänn för att bli insläppt. "jag kommer strax" sa dom på jouren och jag började vanka av och an utanför mitt rum. min rumsgranne Jon tittade ut och undrade vad jag höll på med. då fick man berätta som det var. jag hade låst mig ute och vi skrattade lite åt mig. jag kändes att jag skämdes så jag tittade ner på mina fötter. då såg jag att nyckeln hängde runt min hals. visst är jag den smartaste persen på den här sidan av milleniestrecket? jag ringde till jouren och fick höra att hon redan hade åkt. jaha. då stod vi utanför mitt rum och skrattade åt mig. sen kom jouren och jag blev ännu lite mer utskrattad. jaha. men man får bjuda på det då... hon fick öppna mitt rum trots att jag hade hittat nyckeln för att jag skulle ha nåt att betala för iallafall. det var min måndag. FANTASTICO!
tisdagen var som vanligt. skola och jobba på föreläsning. alla hjärtans dag, visst ja...
onsdag: vaknade grinig. tråkdag i skolan. ingen motivation. kvällen var det musikalisk salong. helt otroligt. jag tror inte att ni kan ana hur duktiga musikarna är. jag gillar dom skarpt trots att jag kan störa mig på att de alltid är i vägen. hela repertoaren var underbar men det fanns 3 stycken som var guldkorn ( och skriven av mentalpatienter tror jag). jag skriver om de senare...
torsdagen. idag alltså. upp efter för lite sömn. sen hade vi en Ingegerdförmiddag. (ask me what that is) vi besökte Birgittasystrarna på klostret. det var en upplevelse. att folk kan vara så vackra. syster Theresias skönhet lyste inifrån. och nej, jag ska inte gå i kloster. never nerver ever! idag har jag fått nycklarna till rummet idag. det känns bra. jag borde gå och packa nu men jag tänkte att jag skulle blogga fram lite motivation. när jag kommer tillbaka kommer jag bo på internatet och ha en egen toalett och dusch. jippie!

hoppas vi ses i sthlms-trakterna nu när jag kommer att vara där ett tag. ha en bra vecka och ta hand om er.

KRAM

pysselgumma numero uno

Det är grått, blött och kallt här. Trist, trist värre kan det tänkas. Men det finns en kur för alla köldrädda själar.

PYSSEL!

Det är det livet består av nu. Vi går i skolan, vi äter mat, vi pysslar och fikar. Ibland pluggar man lite mer och ibland kollar man posten eller slösurfar men att pyssla, det gör man alltid.

Jag broderar stjärntecken på lektionstid. Jag stickar vantar, halsduk, sjal under föreläsningar och jag målar utdöda fåglar under håltimmarna.

Det ät jätteskoj. Och väldigt lugnande. Nästan för lugnande men vem har tid att stressa när man kan ta det lugnt.

Så jag har ett tips till alla gnagare som har fastnat i ekorrhjulet. Kliv ur. Stäng av TV:n och börja pyssla. I början är det trögt och man har ingen motivation men när man kommit igång så märker man att den ökade kreativiteten gör allt annat mycket lättare. Sen ska man inte ta galna perser på allvar och ta med sig stickningen till förläsningen men man ska ändå tillåta sig pyssla.


POTTER ABOUT FOR LIFE!                            (pyssla för evigt!)

all min värme!

lägesrapport #2

bättre sent än aldrig, kan tänkas...

jo. då sitter man här ännu en måndag då. den tredje i ordningen. en kvar till en hel veckas ledighet.

jag är trött. jag är sliten och ganska slut i allmänhet. det har varit två otroliga veckor. massa intryck och massa massa information, människor och platser. jag är så full av nya intryck att jag nästan inte håller på med annat. sorterar och sorterar. hjärnan går på högvarv.

jag har valt rätt kurs. jag trivs bra och det är precis perfekt. allt har sina sidor men jag är otroligt nöjd som helhet. CSN är dum. jag ska fixa det. annars är det bra. bra lärare (de flesta, även om det finns enstaka orginal som jag riktigt inte får grepp om) schyssta kurskamrater, superintressanta ämnen och drivande litteratur. jag trivs som sagt var i korridoren också. gillar mina vingen-kompisar skarpt men jag ska kolla på ett ledigt rum på internatet om ett par dar. det skulle inte göra nåt om jag hade egen toa och dusch, du.

nu ska jag berätta nåt asal-typiskt. ni som känner mig väl kommer säkerligen att sucka och ni som inte känner mig lika väl kommer att kunna döma mig men jag kan inte göra så mycket åt att det blev så. det är väl så jag är funtad. tyvärr.

jag är helt knäpp i huvudet. igår mådde jag så dåligt att jag bara ville gräva ner mig. jag pratade med ängeln K. och hon hjälpte med att förstå vissa saker. men mest av allt är det det jag verkar sakna. förstånd. jag förstår inte varför det blir såhär. jag kan inte andas och får panik. allt är bra och jag trivs på skolan och med det mesta och jag får panik. jag är störd. eller förstörd som jag skrev på en annan sida tidigare idag. jag måste lägga av med det här. jag måste hitta nån sorts balans.

jag har en bild som jag älskar. en bild som jag letar efter som affish och som jag ska sätta upp över sängen. jag tänkte dela med mig av den. den hjälper.

marwin är min hjälte...

Marwin


jag ska försöka bli bättre på att skriva. jag har skickat ut flyttkort till ganska många av er och resten kan få adressen på e-mail. det kommer att vara mycket lättare att brevväxla med mig och ganska mycket trevligare också. jag lovar. ta hand om er, där ute. jag tänker på er och saknar er.

all min värme (och allt mitt snurr) KNASSALL

RSS 2.0