lägesrapport #1

oki. nu är jag här. och har varit här ett tag. men var är alla? det är ingen i min korridor och jag har knappt träffat några andra. (en tjejen med illa utväxt som bara tittade, killen från musiklinjen som hälsade vars namn jag glömde efter 3 sek och en tjej i tornet som läste allmän; soc)

rewind:
det var meningen att vi skulle åka ner på fredag förmiddag men snöovädret kändes inte så trevligt att köra igenom. istället kom Therese upp till mig. vi umgicks, pladdrade och sim-diskuterade. lördag morgon packade vi bilen full och var efter mycket snö, blåst och även på sina håll sol, framme i Vadstena. vi lämnade Skogås 10.06 och var framme 15.46. 5½ timme!!! gosh!

här möttes vi upp av Birgitta, även känd som kvinnan i muren, som visade oss runt och gav oss en extrasäng. mitt rum är fräscht som få. alldeles nytt men jag har delad wc/dusch. det suger. men som kompensering har vi dator med internetanslutning i korridoren så man slipper springa upp till tornet. jag började som vanligt med att möblera om och nu så har jag det mesta på plats men jag vet inte hur långvarig jag blir här så jag har inte packat upp allt än. jag har ju faktiskt blivit lovad ett rum på internatet så vi får se vad som händer. Birgitta sa att det var fullt men hon tröstade med att det brukade flytta ut folk vid första månadskiftet som hellre bor i vanliga lägenheter utanför skolområdet. det spelar egentligen ingen roll. det skulle bara bli en aningens bekvämare gällande hygiensituationen men inte internet:andet.

cold, tired and alone:
det är kallt här. husen är gamla och det drar men jag har möblerat lite taktiskt nu (bland annat tagit bort skrivbordet som täckte elementet) så jag har det ganska varmt i mitt rum om man jämför med resten av stället.

det blev inte så mycket sömn inatt. man var helt mörbultad när man lagt sig och Therese var tvungen att åka tidigt. då passade jag på att följa med en bit i bilen och gå tillbaka för att upptäcka staden. det är jättefint här. det påminner om Trosa och Malmköping med alla gamla hus och smågator (08:or kan korsa gamla stans gränder med de gamla trähusen som står vid zinken mot fjärden) det tog på krafterna att promenera i kylan, fast det var ruskigt fint. jag har skottat också så jag känner mig extra duktig.

så här sitter man. ensam och sällskapssjuk. jag har gjort det mesta jag kunde komma på. tänkte äta päron och titta på amerikansk high-skolfilm i TV rummet tills nåt annat uppenbarar sig.

OVER AND OUT

Vadstena Folkhögskola blir snart en verklighet...

...och det känns lite skumt. Om ett par dagar kommer jag att gå i en ny skola, bo i ett nytt rum på en plats jag aldrig varit förut och inte vet så mycket om.

Det känns bra ändå. Det är inte mycket kvar av skolan här i Stockholm, jag har kommit igång med planerandet av festivalturnén med UNF och träffat de flesta som jag behövt träffa innan flytten.

Det enda är väl att jag inte har packat så mycket som jag borde ha gjort. Det har varit jobbigt att vara sjuk under ledigheten. Jag har inte gett mig själv en chans och det känns som att jag kunde ha presterat mer men jag får vara nöjd under omständigheterna.

Utöver flytten har jag tänkt mycket på människorna runt mig. (Känns det här igen, ni som brukar läsa mina ord?) Jag är så glad och så stolt över att ha så mycket fint folk runt mig. Ni är otroligt vackra, alla på ert alldeles unika sätt och det är en ära att ha er som vänner. Jag är så imponerad över mänsklig kontakt och värme. Jag försöker ruska av mig cynismen som världen göder oss med och inser att min verklighet bevisar mer än alla nyhetsrapporteringar. Människor är goda och man är rädd om varandra. Det är det som är en grundinstinkt och inget annat. Lyssna inte på hycklarna!

Sen skulle jag vilja be er om en tjänst. Godta min ursäkt redan nu, jag kommer inte kunna höra av mig så ofta som jag skulle vilja men jag tänker på er.

Jag kommer att åka upp till Stockholm med jämna mellanrum men det kommer oftast handla om jobb. Kom gärna ner och hälsa på mig. Folkhögskolor är ödsliga på helger.

Ta hand om er och var rädd om våren. Den kommer snart...

Massa kärlek och värme!

asal.blogg.se

Jag ska börja med att erkänna en sak. Nyårslöften är till för att brytas. Det har alltid varit min inställning så därför har jag aldrig brytt mig. Men nu har tydligen hela inställningen förändrats för när någon frågade mig; vad är ditt nyårslöfte? var svaret inte samma gamla; äh, det där tror du väl ändå inte på? utan; jag ska börja blogga! Det var nog ändå ett bra löfte. Jag som älskar att skriva brev blir allt sämre på det och massmailen är ett helt projekt. Så nu ska jag infria det första, och kanske enda, nyårslöftet i mitt liv och börja blogga.

Välkommna till mig!

VÄRME

RSS 2.0