Gamla och nya människor på gamla och nya platser

Det har hänt ganska mycket här. Jag har varit på några nya platser i landet och hälsat på på några gamla. Jag har träffat och lärt känna nytt folk och återsett gamla vänner och bekanta. Jag ska försöka berätta i rätt ordning.

För ungefär tre veckor sen kom Johan och hälsade på mig. Anna mötte upp honom och de kom till föräldrarhemmet och Johan åt allt som gick att tugga på. Vi lagade mat, promenerade och pratade minnen och berättade om nya vi skapat oss på varsitt håll. Det var jättemysigt. Jag hade saknat honom och saknar honom fortfarande.

TokJohan
Här busas det nere vid Hundudden.

Sen var det dag att åka till Uppsala för att se hur Lisa bor innan hon flyttar därifrån. Vi tittade på isländsk film och gjorde tjejiga saker. (jag färgade håret på henne) Och jag glömde min jacka som den blondin jag är. Men det jag inte har i huvudet får Lisa ha i benen. Efter det var det dags att hälsa på Kristin. Det var konstigt att vara tillbaka på Arken, men mycket trevligt. Vi umgicks, och snackade och tittade på ESC på storbild och så träffade jag lite annat UNF-folk som jag inte hade sett på ett tag. Det var kul. Jag hann också träffa ett par Firpos och Ross.

Konsert & Kongress i Uppsala
Mitt favorithus just nu är snart klart. Längtar till första konserten.

Cyklar here Cyklar there Cyklar everywhere
Det här är Uppsala i ett nötskal. Anarki efter konstens alla regler.

Efter Uppsala var det dags för finbesök i den kungliga huvudstaden. Alexandra var här med skolan och vi passade på att hitta några timmar för varandra. Hon är en sån människa som man tror att man nog satt på en pedistal, för ingen kan väl vara så bra?, men sen när man ses igen inser man att hon är allt det och lite till. Jag hade verkligen saknat henne. Det var så kul att höra hennes skratt igen.

Me, Myself & Alex
Två fredsklockor återförenade.

Helt plötsligt var det dags att åka till Urix. I Lidköping! Var ligger det? Jag kom fram till slut och hade en bra helg. Bonus var att jag träffade lite gamla vänner helt otippat. Jag var så trött på kvällarna och det blev inte mycket annat än att hålla i workshopen och se lite mässa och nåt framträdande och sen sova. Jag tror inte att jag somnade senare än halv elva nån kväll. Det var en fantastisk upplevelse. Oj, vilka grupper jag och Christoph hade. Ibland krävdes mycket av oss att plocka fram allt det vi ville se hos dom men när det väl var framme var det otroligt. Här kan man läsa lite om vår workshop Do or Die!

Workshop @ Urix
Här röstar man fram vilket bidrag man vill se som namn och logga för sitt koncept.

En av de saker som var en riktig nostalgitrip på Urix var att se Ung Utan Pung. Det påminde om ens aktiva år på Slakthuset och som arrangör.

Ung Utan Pung framför Snedställt
Ung Utan Pungs Sneställt är klockren!

Tillbaks i Stockholm igen. Än en gång på Rival. Ännu en konsert med Tomas Andersson Wij. Med Lisa igen men med tillökning av Ingela och Therese. Set var jättekul att träffa henne. Det var vår student sist vi sågs. Och Tomas då? Den mannen. Den mannen, säger jag bara. Vilken konsert. Den var ännu bättre än sist, vilket jag aldrig hade trott. Jag hade en sån kväll. Jag hörde mina två favoritlåtar live för första gången. Och han spelade dom efter varandra. Jag satt bara och rös. Anna Ternheim var där och sjöng sanningen om dig. Hon gör en helt fantastiskt version. Här kan man titta på några klipp från konserten.

Tomas på Rival
Nära satt vi och stilig var han.

Efter ett par dagar i staden var det dags att ta bussen från Slussen för att vara föreningsaktiv på Tollare. Det var en riktigt bra kurs och ett startskott inför våra roller som globala ambassadörer. Jag hoppas att med den kunskapen vi fick kunna knyta ihop säcken och göra något konstruktivt av tiden i förbundet.

Tollare utsikt
Här är utsikten från balkongen på rummet där vi hade våra kurspass.

Förutom massa lyssna blev det också massa prat. Vi var tre tjejor och två killar som höll ihop under helgen och jag hoppas att vi inte skrämde bort Martin med allt vårt tjejsnack. Det var supertrevligt. Och jättegod mat bjöds det på.

S-L's hår
Jag hann fläta Stina-Lisas hår (och shoppa) medan vi väntade på hennes tåg.

Häromdan var Helena i stan för någon utbildning via jobbet. Vi träffades inne i stan och åt middag och pratade och umgicks. Det var kul att ses igen och bara vara. Lättsamt och trivsamt.

Det har varit många veckor på språng. Ibland har det varit svårt att kombinera det med hem och jobb men det har varit värt det. Jag är så tacksam för att jag har möjligheten att resa och se nya syner och träffa nya människor och mest av allt är jag tacksam för att jag har så mycket bra människor i mitt liv.

Vuxenpoäng

Vuxenpoäng

Vuxenpoäng.com - Hur vuxen är du egentligen?

Din vuxenpoäng är: 12.6

Din ålder borde vara 23.2 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse


Se där ja! du är ungefär lika gammal som du framgår av testet. Så fortsätt leva ditt liv precis som det är och allt vad det innebär. Glöm inte bort att allt eftersom du blir äldre så måste du samla på dig mer vuxenpoäng.
 
Tips på saker att göra för att få mer poäng
  • Är du fortfarande singel så oroa dig inte, gå ut på krogen och försök hitta någon.
  • Köpa bil.
  • Köpa hus.
  • Åka till Kina
  • Anordna vinprovning för dina vänner.
  • Börja dricka Gourmetkaffe.
  • Är du inte redan sambo är det kanske dags att börja fundera på det iallafall.

Travelin' Thru Transamerica

Ikväll varvas tvätten med country. Jag lyssnar på Dolly Parton och så snart den sista maskinen blivit torr ska jag titta på Transamerica. Det här är inte en av Dolly's bästa låter men urvalet är inte alldeles för stort på YouTube. You'll have to make do.

I Remember Delicate Volcano Canonball

"Come all ye lost
Dive into moss
I hope that my sanity covers the cost
To remove the stain of my love
Paper maché"

"So why do you fill my sorrow
With the words you've borrowed
From the only place you've known
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you
Why do you sing with me at all?"

"What I am to you is not real
What I am to you you do not need
What I am to you is not what you mean to me
You give me miles and miles of mountains
And I'll ask for the sea"

"Stones taught me to fly
Love taught me to lie
Life taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannon

Stones taught me to fly
Love taught me to cry
So come on courage!
Teach me to be shy
'Cause it's not hard to fall
And I don't wanna scare her
It's not hard to fall
And I don't wanna lose
It's not hard to grow
When you know that you just don't know"

Äntligen Lördag!

Ja, det hela började lite galet med en tidig morgon och stressade föräldrar som skulle till flyget. Brorsorna och Amir hämtade upp föräldrarpaketet och de kom iväg i tid. (Bara för att sitta och vänta sex timmar på sitt försenade flyg)

V?lkommen till ?sa Folkh?gskola

Och så blev det äntligen dags för mig att åka hemifrån och efter lite om och men hann jag, Ingela och Marcus precis innan modevisningen skulle börja. Det var en jättefin dag och så skön stämning och riktigt trevligt hade vi.
Tjejerna på textilkursen var jätteduktiga. Åsa och Sofia hade gjort så mycket fina grejjer och supersnygga kläder. Kolla in Sofias jeansklänning.

Sofias Kl?der

Efter modevisningen tittade vi på textilarnas utställning och åt middag och pratade musik. Sen var det dags för musik och det hela slutade med en semi-spontan dansfest till Håkan Hellström.



Det var en jättetrevlig dag som avslutades hos Liv och Fredrik och ett hemstapplande långt efter midnatt.

usch och fy och lördagslängtan!

idag är det en ovanligt jobbig dag. den här veckan har känts som ett år.

18 arbetsdagar kvar på min anställning + 5 dagars vik. sen är det ovisst.

imorgon ska jag ha en fantastisk dag på åsa folkhögskola!

RSS 2.0